Re-skilling Skåne

Re-skilling är ett engelskt ord som ofta används då man arbetar för att ställa om till ett liv efter oljan. På svenska kan man kanske kalla det "återhämtande av färdigheter", då man väcker liv i och underhåller nyttiga vardagskunskaper.

Många lärde om fröodling

skickad 28 mars 2011 07:17 av Susanne Rörum

Vi var 27 personer som deltog i informationseftermiddagen kring fröodling. Bengt Sommarin pratade om allt från reglerna kring hantering av frö till hur man tröskar i liten skala. Nu ska vi alla prova att odla något vi gillar eller börja med att övningsodla något som är enkelt eller som ändå ligger och gror i grönsaksförrådet. Vi ska också försöka hjälpa potatislöken att sprida sig över landskapet igen!

Fröodlingskurs och samtal kring köksträdgårdsväxter från nu och då.

skickad 10 mars 2011 06:49 av Susanne Rörum   [ uppdaterad 10 mars 2011 06:53 ]

Lördag 19 mars kommer Bengt Sommarin från Föreningen Sesam att hålla en kurs för oss som vill veta hur man tar eget frö från sina köksväxter.

Bengt berättar vad man ska tänka på när det gäller olika växter och visar hur man tröskar fram och rensar fröna i liten skala. Han kommer också att berätta mer om vad som skiljer frön du tar själv från det som finns på marknaden. Varför är det värdefullt att ta egna frön när frö är så billigt att köpa?

Välkommen till en trevlig eftermiddag i Södra Rörum. Vi börjar kl 14 och håller på till ca kl 17. Kurskostnad: 100:- inkl fika.

Anmälan till susanne.velander.vretare (snabel-a) sambruket.se

Arrangörer är Skånes Kärngårdsförening och Södra Rörums Sambruk

1-2 of 2